info@stephankookt.nl0654667455

Big Green Egg

Maar al te graag koken we met de Big Green Egg, smoker of Ofyr bij je in de tuin of op het werk. Het ambachtelijk werken van de chefs en het vers koken op locatie staat garant voor een super verse kwaliteit en vooral heerlijke gerechten!
Alles is mogelijk, vraag gerust een voorstel op maat aan!
Vanaf 10 personen, minder personen kan uiteraard maar in overleg
Onderstaande menu’s zijn slechts ter inspiratie, graag stemmen we het helemaal af naar jouw wensen

Walking dinner

Mooie BBQ gerechten; per gang geserveerd

Hele zalmzijdes gerookt met Gumbo Cajun, bruine suiker, Caribische rum, salade van gepofte krieltjes, appel, komkommer, groene kruiden, mosterd en piccalilly saus

Authentiek gemarineerde kippendij spiesjes met salsa van chili, pinda en limoen

Langzaam gegaard buikspek, krokant gebakken en gelakt met Bangkoksaus, zoete aardappel met iets kokos, gebrande cashewnoot en bosui

Bavette steak "cowboy style" met asperges, rucola, Parmezaanse kaas en tomaat-kruidenvinaigrette

Aardbeien met tiramisu van witte chocolade, Bastogne, basilicum en zelfgestookte Limoncello

Shared dining

Een gezellige avond aan een lange tafel gerechten delen

Koude gerechten:
 Steak tartaar licht gerookt met oude kaas, truffel en rucola
 Burrata met tomatenvinaigrette en vijgen Balsamico
 Frisse tabouléh salade met geitenkaas, pistache en frambozen
 Zwitsers desembrood met tapenade, boerenboter, charcuterie en ambachtelijke kazen

Warme gerechten:
 Soepje van pompoen met iets kaneel, gerookte knoflook en crispy pompoenpitjes
 Kippendij spiesjes authentiek Indisch gemarineerd met salsa van limoen, chili en pinda
 Ossenhaas steak met truffeljus
 Hele zalmzijde warm gerookt met Gumbo cajun, bruine suiker en Caribische rum
 Geroosterde asperges
 Zoete aardappel met kokos en curry
 Gepofte pastinaak met olijfolie en zwarte peper

Zoetigheid…
 Tiramisu van witte chocolade met aardbeitjes, Limoncello en basilicum
 Zoë’s Sweets party!
 Vanille crème met karamel

BBQ buffet

BBQ Buffet van de Big Green Egg

Boerenbrood met tapenade en gerookte amandel aioli

Pasta salade met zongedroogde tomaat, gegrilde groenten, olijven en balsamico siroop
Sunny watermeloen met munt, feta en venkel
Geroosterde aardappel met komkommer, ei en mosterd-kruidenmayonaise
Salade van bio-tomaatjes, komkommer, mozzarella en basilicum
Verse ananas, meloen en aardbeien

Gerookte zalmzijdes met Gumbo Cajun, bruine suiker en Caribische rum
Bavette steak "Caveman style" spicy gemarineerd en rood geserveerd
Spies van authentiek gemarineerde kippendij met salsa van pinda, chili en limoen
Mini brioche broodje hamburger van Rhenens rund met tomaten-relish
Langzaam gegaard buikspek en krokant gebakken met Aziatische BBQ saus

Dessert

Crème karamel

vanille | karamelsaus

Aardbeien Tiramisu

Witte chocolade | Bastogne | Limoncello | basilicum

Ananas

Boerenyoghurt | dragon | zoute pinda